Dagindelingen

Dagindeling van de babygroepen

Om 7.30 uur opent MaiKids haar deuren en kunnen de kinderen tot 9.30 uur gebracht worden.

Het eerste jaar op de babygroep volgen baby’s vooral het ritme van thuis.
Vanaf 1 jaar proberen we over te gaan naar ons dagprogramma.

07.30 - 09.30  De baby's worden gebracht en de ouders en de pedagogisch medewerkers wisselen informatie uit.
09.30 - 10.00  Gaan we met elkaar aan tafel stukjes vers fruit of een cracker eten en drinken een beker sap erbij.
10.00 - 11.00 

De kinderen gaan vrij spelen of we gaan een activiteiten doen, zoals: bellenblazen, verven, tekenen, puzzelen, dansen en natuurlijk, zodra het weer het toelaat, naar buiten!

11.00 - 11.30  Alle kinderen worden verschoond en uitgekleed voor het slapen.
11.30 - 12.00  Alle kinderen gaan aan tafel en eten een broodje met een beker melk.
12.30 - 14.30  De kinderen gaan naar bed toe. Sommige baby's gaan niet slapen en worden lekker vertroeteld door de pedagogisch medewerkers.
14.30 - 15.30  De kinderen worden uit bed gehaald, worden verschoond en aangekleed. Daarna gaan we met elkaar aan tafel en eten stukjes vers fruit of een cracker met een beker sap erbij.
15.30 - 18.30  De kinderen gaan vrij spelen. De kinderen kunnen worden opgehaald en ouders en pedagogisch medewerkers praten nog even na over de gebeurtenissen van de dag. We vragen de ouders 5 minuten voor sluitingstijd binnen te zijn, zodat er nog tijd is om overdracht te geven.

 

Dagindeling van de dreumes- peutergroepen

07.30 - 09.30   De peuters worden gebracht en de ouders en de pedagogisch medewerkers wisselen informatie uit.
09.30 - 10.00  We gaan aan tafel en eten een cracker met een beker  sap. Na het eten kunnen de kinderen naar toilet of krijgen ze een schone broek.
10.00 - 11.00  De kinderen gaan vrij spelen of er wordt  een activiteit aangeboden, zoals spelletjes, verven, tekenen, puzzelen, dansen.  Zolang het weer het toelaat, gaan de peuters naar buiten!
11.00 - 11.30  De kinderen ruimen op en kleden zich uit. De kinderen gaan naar toilet. De kinderen die nog niet zindelijk zijn worden gestimuleerd om even op het toilet te gaan zitten.
11.30 - 12.15  We zingen liedjes aan tafel en daarna eten we brood met een beker melk.
12.30 - 13.00  Voor het slapengaan wordt er een verhaaltje voorgelezen.
13.00 - 15.00  De kinderen slapen. De kinderen die bijna naar school gaan,  blijven op en kunnen rustig iets voor zichzelf gaan doen of met elkaar een spelletje spelen.
15.00 - 16.00  De kinderen worden uit bed gehaald, gaan naar toilet en kleden zich, zo nodig met hulp, weer aan. Vervolgens gaan we aan tafel en eten we vers fruit en drinken een beker sap.
16.00 - 18.30  Vrij spelen (meestal lekker buiten). De kinderen worden opgehaald en de ouders en de pedagogisch medewerkers praten nog even na over de gebeurtenissen van de dag. We vragen de ouders 5 minuten voor sluitingstijd binnen te zijn, zodat er nog tijd is om een overdracht te geven.

 

Dagindeling van de buitenschoolse opvang

  • De dag op de buitenschoolse opvang begint voor de pedagogisch medewerkers om 13.00 uur. Dit is de voorbereidingstijd van de pedagogisch medewerkers. Deze 2 uur gebruiken ze om te vergaderen, activiteiten voor die dag voor te bereiden, het verzorgen van de groepen (schoonmaak/reparatiewerkzaamheden etc.) en het eten klaar te maken.
  • Om 15.00 uur gaan de meeste pedagogisch medewerkers de kinderen ophalen van de scholen. De kinderen worden uit de klas opgehaald of er is een vaste plek voor de school waar de kinderen zich verzamelen. Op elke school die wij halen hebben wij (pedagogisch medewerker enkinderen) een vast verzamelpunt. Wanneer alle kinderen aanwezig zijn, lopen we twee aan twee terug naar de opvang.
  • Aangekomen op de opvang hangen de kinderen hun jassen en tassen op en plaatsen hun schoenen in de schoenenkast. Iedere groep heeft een eigen plek voor de jassen, tassen en schoenen. Boven de kapstokken bevinden zich de postvakjes van de kinderen, hierin worden alle belangrijke brieven ingestopt. Ze lopen vervolgens naar hun eigen groep.
  • De kinderen gaan naar de wc, wassen hun handen en gaan gelijk aan tafel zitten om lekker te eten en te drinken
  • Er wordt brood, crackers of iets warms gegeten. De eerste boterham of cracker wordt altijd met iets hartigs erop belegd en daarna mogen de kinderen zelf kiezen uit hartig of zoet. Daarna krijgen ze nog een stukje fruit en een beker melk, sap of limonade.
  • Na het eten mogen de kinderen kiezen in welke speelhoek er gespeeld gaat worden. De pedagogisch medewerkers bieden elke dag minimaal 1 activiteit aan, die we gezamenlijk met de kinderen verrichten, met een leuk muziekje op de achtergrond.Buitenschoolse opvang is vrije tijd van de kinderen, dus dit betekent da de activiteiten vrijblijvend zijn.
  • Rond 16.30 uur worden de eerste kinderen alweer opgehaald. De ouders krijgen de overdracht van de pedagogisch medewerkers en de kinderen nemen afscheid van de pedagogisch medewerkers met een hand of een dikke knuffel. We vragen de ouders 5 minuten voor sluitingstijd binnen te zijn, zodat er nog tijd is om overdracht te geven.
 

 

 

Contactgegevens:

Berlaarstraat 273-275

1066 PM Amsterdam

Tel.nr. + 31 20 4080032

planning@maikids.nl

financieel@maikids.nl

Vertaling/Translation

Rondleiding Netto Kosten Calculator

Maikids Vestigingen