Veilig internet gebruik op de BSO

Kinderen op de buitenschoolse opvang van MaiKids kunnen gebruik maken van de kindercomputers. Met het internet zet de buitenschoolse opvang het virtuele venster open naar de rest van de wereld. Om ongewenste indringers en het bezoeken van ongewenste sites te voorkomen, is MaiKids op zoek gegaan naar een internetbeveiliging voor kinderen. We hebben een geschikte software gevonden! http://www.mybee.nl/ 

Met deze software kunnen de kinderen alleen op een beveiligde pagina komen. De pedagogisch medewerkers start de computer en logt in. We hebben een account aangemaakt voor kinderen tot 5 jaar en een account voor kinderen vanaf 5 jaar. Op de pagina kunnen de kinderen doorlinken naar sites die de leidinggevenden van de BSO groepen gezamenlijk uit hebben gezocht als verantwoorde internetsites voor kinderen.

 Voorbeelden van sites die wij verantwoord vinden zijn:

www.hetklokhuis.nl en www.schooltv.nl            

Mocht u nog tips hebben van verantwoorde internetsites voor kinderen, geef deze dan door aan de pedagogisch medewerkers van de buitenschoolse opvang!

Voor de pedagogisch medewerkers is er een protocol ontwikkeld waarin aangegeven wordt welke afspraken we binnen MaiKids Kinderopvang hebben rondom het computergebruik door kinderen, om de veiligheid te waarborgen. Mocht u het protocol in willen zien, dan kunt u hierom vragen aan de pedagogisch medewerkers.

 

 

 

Contactgegevens:

Berlaarstraat 273-275

1066 PM Amsterdam

Tel.nr. + 31 20 4080032

planning@maikids.nl

financieel@maikids.nl

Vertaling/Translation

Rondleiding Netto Kosten Calculator

Maikids Vestigingen