Frequently Asked Questions / Veel gestelde vragen

Mijn kind is nog niet geboren, kan ik mij wel al inschrijven?
U kunt uw kind inschrijven zodra u weet dat u zwanger bent. Op het inschrijfformulier kunt u bij de naam 'Baby' invullen en bij de geboortedatum de uitgerekende datum.

Kan mijn kind meteen geplaatst worden?
Voor vragen over plaatsing en wachtlijsten kunt u contact opnemen met de afdeling planning & plaatsing op telefoonnummer 020-4080032 optie 2 of e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Waar kan ik terecht met vragen over financiële zaken?
Hiervoor kunt u contact opnemen met de financiële afdeling op telefoonnummer 020-4080032 optie 3 of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Zijn er kosten verbonden aan de inschrijving?
Nee, inschrijven is vrijblijvend en kosteloos.

Hoe veel het met de kinderopvangtoeslag krijg ik?
U kunt via deze link nagaan of u recht heeft op kinderopvangtoeslag en hoeveel.

Moet ik luiers en voeding meegeven?
Dit is niet nodig, bij MaiKids zijn luiers en voeding in de uurprijs inbegrepen. Wij bieden Nutrillon I en II aan. Mocht uw kindje andere voeding nodig hebben (bijv. hypo-allergeen) dan vragen wij of u dat zelf meebrengt. Ook andere voedingsmiddelen in verband met bijvoorbeeld een allergie moeten zelf worden meegenomen.

Mijn kind zit op het KDV moet ik voor de BSO apart inschrijven?
Ja, dat klopt. Niet iedereen wil gebruik maken van de buitenschoolse opvang. Zodra het inschrijfformulier bij ons binnen is, proberen wij u binnen één week te laten weten of de plaatsing mogelijk is.

Wat zijn margedagen?
Margedagen zijn alle dagen dat de school dicht is buiten de (officiele) schoolvakanties om

Hoe worden de openingsuren berekend?

Het kinderdagverblijf is 51 weken per jaar geopend van 07.00 uur tot 19.00 uur. Dit is 12 uur per dag x 51 weken x 5 dagen per week = 3060 uur. Bij 5 dagen opvang wordt maandelijks 255 uur in rekening gebracht.
Voor de BSO wordt gerekend vanaf de eerste school die wordt opgehaald. Voorbeeld: in de schoolweken op maandag, dinsdag en donderdag is de eerste school om 14.00 uur vrij en op woensdag en vrijdag om 11.30 uur tot 19.00 uur. Dat is 29.5 uur per week. In de vakanties is de BSO geopend van 07.00 uur tot 19.00 uur en op margedagen van 08.30 uur tot 19.00 uur.

1180     (40 schoolweken x 29,5 uur per week) 

112       (margeuren per jaar) 

660       (11 weken schoolvakantie x 60 uur per week)

1952     per jaar inclusief margedagen en vakanties.

Bij 5 dagen naschoolse opvang inclusief margedagen wordt er maandelijks 162,65 uur in rekening gebracht.

Zijn jullie het hele jaar geopend?

Wij zijn standaard 51 weken geopend. De week tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn wij gesloten, deze uren worden ook niet berekend. Omdat wij het totaal aantal openingsuren per jaar delen door 12 maanden, betaalt u maandelijks hetzelfde bedrag. Ook in de maand december.

Wat houdt 49 weken opvang in?

Bij 49 weken opvang heeft u de mogelijkheid om twee aaneengesloten weken in de zomervakantie geen gebruik te maken van de opvang. Deze uren worden dan niet in rekening gebracht. De voorwaarden van dit product vindt u hier.

Contactgegevens:

Kruisweg 883

2132 CA Hoofddorp

Tel.nr. 023-5575567

 

Voor meer informatie:

Hoofdkantoor in Amsterdam,

Tel.nr. 020 4080032

planning@maikids.nl

financieel@maikids.nl

Vertaling/Translation

Rondleiding Netto Kosten Calculator