fbpx

Ik ben in verwachting, kan ik mijn kind al inschrijven?
U kunt uw kind inschrijven zodra u weet dat u zwanger bent. Op het inschrijfformulier kunt u bij de naam ‘Baby’ invullen en bij de geboortedatum de uitgerekende datum. Schrijf uw kind hier in.

Kan mijn kind meteen geplaatst worden?
Voor vragen over plaatsing en wachtlijsten kunt u contact opnemen met de afdeling planning & plaatsing op telefoonnummer 020-4080032 optie 2 of e-mailadres planning@maikids.nl.

Waar kan ik terecht met vragen over financiële zaken?
Hiervoor kunt u contact opnemen met de financiële afdeling op telefoonnummer 020-4080032 optie 3 of een e-mail sturen naar financieel@maikids.nl.

Zijn er kosten verbonden aan de inschrijving?
Nee, inschrijven is vrijblijvend en kosteloos.

Hoe moet ik mijn kind afmelden?
Via het Ouderportaal in de Flexkids app kunt u gemakkelijk uw kind afmelden. Via deze link vindt u meer informatie over het Ouderportaal in de Flexkids app. Mocht het niet lukken kunt u een email sturen naar planning@maikids.nl 

Hoeveel kinderopvangtoeslag kan ik krijgen?
U kunt via deze link nagaan of u recht heeft op kinderopvangtoeslag en hoeveel u kunt krijgen.

Moet ik luiers en voeding meegeven?
Dit is niet nodig. Bij MaiKids zijn luiers en voeding in de uurprijs inbegrepen. Wij bieden Nutrillon I en II aan. Mocht uw kindje andere voeding nodig hebben door allergie (bijv. lactose intolerant, gluten, etc.) dan vragen wij of u dat zelf meebrengt. 

Mijn kind zit op het KDV moet ik voor de BSO apart inschrijven?
Ja, dat klopt, omdat het KDV en de BSO verschillende uren en tarieven hebben. Zodra het inschrijfformulier bij ons binnen is, proberen wij u binnen één week te laten weten of de plaatsing mogelijk is.

Wat zijn margedagen?
Margedagen zijn alle dagen dat de school dicht is buiten de (officiële) schoolvakanties om.

Hoe worden de openingsuren berekend?
Het kinderdagverblijf is 51 weken per jaar geopend van 07.30 uur tot 18.30 uur. Dit is 11 uur per dag x 51 weken x 5 dagen per week = 2805 uur. Bij 5 dagen opvang wordt maandelijks 233,75 uur in rekening gebracht.

Voor de BSO wordt gerekend vanaf de eerste school die wordt opgehaald.
Voorbeeld: in de schoolweken op maandag, dinsdag en donderdag is de eerste school om 14.30 uur vrij en op woensdag en vrijdag om 11.30 uur tot 18.30 uur. Dat is 26 uur per week. In de vakanties is de BSO geopend van 08.00 uur tot 18.30 uur en op margedagen van 08.30 uur tot 18.30 uur.

1040 (40 schoolweken x 26 uur per week)
117 (12 margedagen x 6 uur + 15 margedagen x 3 uur)
577,5 (11 weken schoolvakantie x 52,5 uur per week)
1734,5 per jaar inclusief margedagen en vakanties.

Bij 5 dagen naschoolse opvang inclusief margedagen wordt er maandelijks 144,54 uur in rekening gebracht.

Bieden jullie ook halve dagen opvang?
Ja dat is ook mogelijk van 7.30u tot 13u of van 13u tot 18.30u.

Zijn jullie het hele jaar geopend?
Wij zijn standaard 51 weken geopend. De week tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn wij gesloten, deze uren worden ook niet berekend.
Omdat wij het totaal aantal openingsuren per jaar delen door 12 maanden, betaalt u maandelijks hetzelfde bedrag. Ook in de maand december.

Wat houdt 49 weken opvang in?
Bij 49 weken opvang heeft u de mogelijkheid om twee aaneengesloten weken in de zomervakantie geen gebruik te maken van de opvang. Deze uren worden dan niet in rekening gebracht. De voorwaarden van dit product vindt u hier.